Moniek Timmer

Moniek is geboren op 15 oktober 1980 te Groningen. Op 5-jarige leeftijd is ze begonnen met Algemene Muzikale Vorming (AMV) op de muziekschool te Stadskanaal.

Na eerst blokfluit te hebben gespeeld koos ze twee jaar later voor de piano. Ze kreeg 10 jaar pianoles van Wim Dalmeyer op de muziekschool te Stadskanaal. In april 2010 heeft Moniek haar diploma gehaald voor basiscursus koordirectie 1 en 2.

Moniek is vaste pianiste bij Mannenensemble Duodecime uit Kruisweg, Vocalo Ensemble uit Leens en Interkerkelijk koor Testify uit Leek. Ook geeft ze pianoles.


Moniek is dirigent van de volgende koren:

-Musicalkoor van de PKN te Leek

Vanaf 2003. Eén keer in de 3 jaar wordt er een musical opgevoerd in De Hoeksteen te Leek. Tijdens deze periode van circa een half jaar wordt er een musicalkoor opgericht die speciaal voor deze musical ongeveer 16 liederen 4-stemmig instudeert.

Mannenensemble NicHe uit Tolbert

Vanaf september 2010. Dit mannenensemble bestaat uit 12 enthousiaste zangers dat wekelijks op de vrijdagmorgen repeteert in de kerk van Tolbert. Hun repertoire bestaat uit christelijke, klassieke, maar ook populaire muziek.

-Christelijk Mannenkoor Leek

Vanaf april 2011. Dit koor bestaat uit 40 mannen en repeteert elke week op de woensdagavond in de kerk op de Dam te Leek.

-Mannenkoor Canta Libre

Mannenkoor Canta Libre uit Ten Boer, o.l.v. Moniek Timmer bestaat uit 22 mannen en wordt regelmatig geprezen om zijn mooie klank.